Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

IJsbaan Efteling ontruimd vanwege instortingsgevaar

10-12-2017, 14.58 uurBeeld: Joop Woestenburg

De Efteling heeft het overdekte IJspaleis per direct gesloten om instortingsgevaar. Er ligt te veel sneeuw op de grote tent. Vanmiddag is het volledige complex ontruimd. Dat bevestigt een woordvoerster van het pretpark aan Looopings.

Of de winterattractie later vandaag weer open kan, is volgens een voorlichtster op dit moment nog niet duidelijk. In het IJspaleis bevinden zich onder meer een ijsbaan, een sneeuwhelling, een springkussen, een podium, een restaurantje en verwarmde terrassen.

Vanwege de sneeuw zijn ook vrijwel alle buitenattracties in het park dicht. Naast de achtbanen Joris en de Draak, Baron 1898 en Python gaat het om de Halve Maen, de Pagode, De Oude Tufferbaan en de Monorail bij het Volk van Laaf. De Bob is al weken gesloten vanwege een technische storing. De Vliegende Hollander ondergaat tot eind januari een onderhoudsbeurt.

De entreeprijs van 37,50 euro per persoon gaat niet omlaag.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be