Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Rhône-Alpes

Spectaculaire achtbaan in Frans Walibi-park

08-12-2017, 19.55 uur | Reacties

Het Franse zusje van Walibi Holland blijft investeren. Attractiepark Walibi Rhône-Alpes in Oost-Frankrijk presenteerde vorig jaar nog een houten achtbaan. Voor volgend jaar staan drie nieuwe attracties op de planning. En in 2019 gaat een sensationele nieuwe rollercoaster open.

Dat blijkt uit een videopresentatie van eigenaar Compagnie des Alpes. Walibi Rhône-Alpes krijgt een zogeheten 'infinity coaster' van de Duitse firma Gerstlauer. Het baanverloop bestaat uit een verticale lift, een inversie en een "bijzonder element" dat nog geheim is.

De opening staat gepland voor het voorjaar van 2019. Het park zelf heeft nog niets bekendgemaakt over de nieuwe rollercoaster. De video is inmiddels verwijderd.

De afgelopen jaren openden al infinity coasters in onder meer Alton Towers (Groot-Brittannië), Hansa Park (Duitsland) en Erlebnispark Tripsdrill (Duitsland). Sinds dit jaar staat er ook een exemplaar in Attractiepark Slagharen.

Compagnie des Alpes is het bedrijf achter parken als Walibi Holland, Walibi Belgium, Parc Astérix, Bellewaerde en Futuroscope.

Meer Walibi Rhône-Alpes
Reacties