Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Geen vogels in Efteling-show Raveleijn wegens vogelgriep

08-12-2017, 13.56 uur

De Efteling-show Raveleijn wordt voorlopig opgevoerd zonder vogels. Normaal gesproken komen in de voorstelling verschillende raven voor. Vanwege een landelijke ophokplicht voor pluimvee mogen de dieren tot nader order niet naar buiten. Dat geldt ook voor de Efteling, bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

Bij een eendenbedrijf in Flevoland is een zeer besmettelijke variant van de vogelgriep aangetroffen. Daarop besloot het ministerie van Landbouw een ophokplicht in te stellen.

Van november 2014 tot februari 2015 en van november 2016 tot april 2017 moest Raveleijn het ook al zonder vogels doen vanwege de vogelgriep. Het verhaal achter de show gaat over vijf raven die veranderen in paarden.

Vandaag is er nog een Raveleijn-show om 16.30 uur.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be