Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Kownaty

Foto's: nieuw Plopsa-pretpark in Polen is bijna af

07-12-2017, 17.37 uur

Een nieuw Plopsa-pretpark in Polen nadert de voltooiing. Vrijwel alle attracties in Majaland Kownaty, gelegen vlakbij de Duitse grens, staan al op hun plek. Ook de decoraties zijn voor een groot deel af. Dat blijkt uit een fotoreportage. Komend voorjaar vindt de opening plaats.

Majaland bestaat uit een grote hal en een openluchtgedeelte. Verspreid over tien hectare komen er verschillende familieattracties in de stijl van de Studio 100-series Maya de Bij, Wickie de Viking, Heidi en Bumba. De bouw kost zo'n 20 miljoen euro. In oktober vorig jaar werd de eerste steen gelegd.

Majaland is onderdeel van Holiday Park Kownaty, dat de komende jaren moet uitgroeien tot een grote toeristische trekpleister met een sportpark, een waterpark, hotels, een bungalowpark en een winkelgebied. Kownaty ligt op zo'n veertig minuten van de Duitse grens en op anderhalf uur van Berlijn.

Het project is een samenwerkingsverband tussen de Belgische Plopsa Group en de Nederlandse investeerder Momentum Capital. Men verwacht in eerste instantie 300.000 bezoekers per jaar.



































Meer Majaland Kownaty
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be