Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Virtualreality-achtbaan met beertje Paddington in Europa-Park

07-12-2017, 16.16 uur

Beertje Paddington heeft zijn eigen virtualreality-achtbaan. Vanaf deze winter kunnen bezoekers van het Duitse attractiepark Europa-Park kiezen voor een 360 graden-film met de bekende beer tijdens een ritje in de rollercoaster Alpenexpress.

De VR-ervaring is interactief. Passagiers kunnen de rit beïnvloeden en punten scoren door hun hoofd te bewegen. De virtuele achtbaanrit speelt zich af in de straten van Londen, waarbij inzittenden het gevoel krijgen dat ze in een dubbeldeksbus zitten. Europa-Park maakt gebruik van Samsung Gear VR-headsets.

De virtualreality-beleving kost 2 euro per persoon per rit, bovenop de entreeprijs. Naast de Paddington-film zijn er drie andere films mogelijk: Ed & Edda, Sky Explorers en Schellen Ursli.

Beertje Paddington kreeg ook zijn eigen souvenirwinkel in het Britse themagebied van Europa-Park. De komst van de beer werd al in oktober aangekondigd. Vanaf volgend voorjaar is er ook een speciale Paddington-ijsshow te zien.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be