Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Bijzondere beelden opgedoken van Blijdorp in 1961

07-12-2017, 12.17 uur

Hoe zag Diergaarde Blijdorp er 56 jaar geleden uit? Op YouTube zijn bijzondere beelden opgedoken van het Rotterdamse dierenpark, gefilmd in 1961. De entreeprijs bedroeg destijds 1 gulden. Dat is omgerekend een vijftigste van de huidige toegangsprijs.

In het filmpje vertelt Erik Post hoe hij als 9-jarig jongetje met zijn ouders naar de dierentuin ging. De video toont tijgers, leeuwen, apen, nijlpaarden, olifanten, neushoorns, ijsberen, zeeleeuwen, giraffen en stokstaartjes.

Met name het uiterlijk van de verblijven is in de loop der jaren ingrijpend veranderd. Destijds sleten wilde dieren hun dagen niet in aangeklede themawerelden, maar in sfeerloze betonnen bakken. Zelf de dieren voederen was bovendien geen enkel probleem.

Blijdorp opende in 1855, toen als tuin voor fazanten en watervogels.



Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be