Europa-Park

Vierhonderd beveiligingscamera's in Europa-Park

08-12-2017, 17.28 uur | Reacties

Europa-Park neemt veiligheid behoorlijk serieus. Sinds de aanslagen in Parijs is het grootste attractiepark van Duitsland permanent in opperste staat van paraatheid, met ruim vierhonderd beveiligingscamera's. Dat vertelt veiligheidsmanager Michael Scholz (69) in gesprek met een regionale krant.

"De aanslagen in Parijs van twee jaar geleden hebben het veiligheidsniveau in het park naar een nieuw niveau getild", aldus Scholz. Er werd een bagagecheck geïntroduceerd en er lopen voortdurend beveiligers rond. "De meeste bezoekers hebben begrip voor de controles, ook al zijn ze onaangenaam en kosten ze tijd."


ZIE OOK: Europa-Park verhoogt de prijzen: bijna 50 euro voor een entreekaartje

De manager verbaast zich naar eigen zeggen over wat bezoekers meebrengen in hun handbagage. Medewerkers namen de afgelopen jaren al zakmessen, boksbeugels, airsoftpistolen en een kapmes in beslag. "Alle spullen worden 's avonds overgedragen aan de politie. Die beslist of er verdere stappen nodig zijn."

Bij de interne beveiligingsafdeling werken meer dan twintig mensen. Het park huurt ook een externe firma in voor ondersteuning, Patronus Protection. In totaal geeft Europa-Park jaarlijks 1 miljoen euro uit aan veiligheid, weet Scholz.

ZIE OOK: 'Efteling investeert jaarlijks ruim 10 miljoen euro in onderhoud'

Reacties