Heide Park Resort

Spectaculaire houten achtbaan al anderhalf jaar gesloten

06-12-2017, 16:06 uur | Reacties

Wanneer gaat de gigantische houten achtbaan Colossos in het Duitse attractiepark Heide Park weer open? Die vraag houdt pretparkfans al bijna anderhalf jaar bezig. De indrukwekkende rollercoaster werd in de zomer van 2016 gesloten vanwege noodreparaties. Nu geeft Heide Park voor het eerst meer informatie over de langdurige sluiting.

Tijdens een inspectie is er een kleine afwijking aangetroffen in het spoor van de achtbaan, vertelt technisch manager Bastian Lampe in een video op het YouTube-kanaal van Heide Park. "Dat zou in de toekomst voor grote structurele problemen kunnen zorgen." Uit veiligheidsoverwegingen besloot men de attractie te sluiten.


ZIE OOK: Spectaculaire houten achtbaan gaat niet open in 2017

Het probleem kan verholpen worden door de achtbaan een enorme renovatie te geven, waarbij de volledige baan wordt vervangen. "Omdat de rail van Colossos anders is opgebouwd dan die van andere houten achtbanen, kan slechts één bedrijf ter wereld ons helpen", legt Lampe uit. "Die firma is momenteel heel druk." Bovendien zou de opknapbeurt twee tot drie jaar in beslag nemen.

Een andere optie is om Colossos te vervangen door een volledig nieuwe houten achtbaan. Parkeigenaar Merlin Entertainments heeft nog niet besloten wat er met de coaster gaat gebeuren. De beslissing daarover valt in januari.

Colossos, geopend in 2001, werd gefabriceerd door de Zwitserse firma Intamin. De baan is zestig meter hoog en 1344 meter lang, met een topsnelheid van maar liefst 110 kilometer per uur.



ZIE OOK: Gigantische houten achtbaan tot nader order gesloten

Reacties