Attractiepark Rotterdam

Attractiepark Rotterdam baalt van reuzenrad in de stad

06-12-2017, 21:17 uur | Reacties

Hennie van der Most, de eigenaar van Attractiepark Rotterdam, baalt van de komst van een nieuw reuzenrad in Rotterdam. De gemeente heeft een vergunning verleend om een vijftig meter hoog reuzenrad te bouwen bij de Markthal in de Maasstad. Het rad mag een jaar lang blijven staan.

Van der Most wilde komend voorjaar zelf een rad neerzetten op het terrein van het in aanbouw zijnde Attractiepark Rotterdam. Hij overweegt nu om dat plan uit te stellen, omdat twee reuzenraden in de stad wellicht te veel van het goede is.


ZIE OOK: Nu open in Scheveningen: veertig meter hoog reuzenrad boven zee

Perry Oerlemans van Skyview Attractions - het bedrijf dat het rad bij de Markthal gaat exploiteren - is verbaasd over de uitspraken van Van der Most. "De twee reuzenraden zijn totaal geen concurrentie voor elkaar, het is appels met peren vergelijken", vertelt hij aan Looopings. "Hij bouwt een familiepretpark, wij hebben een losstaande attractie met een totaal andere doelgroep."

Bovendien werkt Skyview Attractions juist goed samen met Van der Most. "Zijn bedrijf heeft nota bene ons reuzenrad opgeknapt. Dus met zijn uitspraken zijn we op zijn zachtst gezegd niet blij."

De bouw van het rad bij de Markthal begint volgend jaar. "Op dit moment loopt de bezwaarprocedure voor buurtbewoners nog", legt Oerlemans uit. Die duurt zes weken. "Wij zijn ondertussen bezig met voorbereidingen voor de fundering."

Het vijftig meter hoge rad werd gebouwd door het bedrijf Dutch Wheels, net als het reuzenrad op De Pier in Scheveningen. In het verleden stond er al twee keer eerder een reuzenrad naast de Markthal, geëxploiteerd door kermisexploitanten.

Van der Most nam het 45 meter hoge reuzenrad van Walibi Belgium over.

ZIE OOK: Reuzenrad uit Walibi Belgium verhuist naar Nederlands attractiepark

Reacties