Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Rotterdam

Attractiepark Rotterdam baalt van reuzenrad in de stad

06-12-2017, 21.17 uur

Hennie van der Most, de eigenaar van Attractiepark Rotterdam, baalt van de komst van een nieuw reuzenrad in Rotterdam. De gemeente heeft een vergunning verleend om een vijftig meter hoog reuzenrad te bouwen bij de Markthal in de Maasstad. Het rad mag een jaar lang blijven staan.

Van der Most wilde komend voorjaar zelf een rad neerzetten op het terrein van het in aanbouw zijnde Attractiepark Rotterdam. Hij overweegt nu om dat plan uit te stellen, omdat twee reuzenraden in de stad wellicht te veel van het goede is.

Perry Oerlemans van Skyview Attractions - het bedrijf dat het rad bij de Markthal gaat exploiteren - is verbaasd over de uitspraken van Van der Most. "De twee reuzenraden zijn totaal geen concurrentie voor elkaar, het is appels met peren vergelijken", vertelt hij aan Looopings. "Hij bouwt een familiepretpark, wij hebben een losstaande attractie met een totaal andere doelgroep."

Bovendien werkt Skyview Attractions juist goed samen met Van der Most. "Zijn bedrijf heeft nota bene ons reuzenrad opgeknapt. Dus met zijn uitspraken zijn we op zijn zachtst gezegd niet blij."

De bouw van het rad bij de Markthal begint volgend jaar. "Op dit moment loopt de bezwaarprocedure voor buurtbewoners nog", legt Oerlemans uit. Die duurt zes weken. "Wij zijn ondertussen bezig met voorbereidingen voor de fundering."

Het vijftig meter hoge rad werd gebouwd door het bedrijf Dutch Wheels, net als het reuzenrad op De Pier in Scheveningen. In het verleden stond er al twee keer eerder een reuzenrad naast de Markthal, geëxploiteerd door kermisexploitanten.

Van der Most nam het 45 meter hoge reuzenrad van Walibi Belgium over.

Meer Attractiepark Rotterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be