Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Loro Parque

'Spaans dierenpark overtreedt regels met zwangerschap orka Morgan'

07-12-2017, 00.53 uur

De bekende orka Morgan, die tegenwoordig verblijft in een Spaans dierenpark, had nooit zwanger mogen worden. Dat beweert de Free Morgan Foundation, een Nederlandse organisatie die de belangen van het dier behartigt.

Morgan werd zeven jaar geleden uit de Waddenzee gered, waarna het Dolfinarium in Harderwijk de orka opving. Na een reeks rechtszaken verhuisde ze naar Loro Parque op Tenerife. "In de destijds gestelde voorwaarden staat heel duidelijk dat er niet met het dier gefokt mag worden", zegt Hester Bartels van de Orka Coalitie. "Nu is dat toch gebeurd."

Volgens Bartels had Morgan nooit alleen gelaten mogen worden met "hitsige mannetjesorka's". "Ze zou naar Loro Parque gaan voor wetenschappelijk onderzoek, maar er is in al die jaren tijd niet één wetenschappelijk rapport verschenen. Wat het park nu doet, is simpelweg verboden. Wij vermoeden bovendien dat de bevruchting niet vrijwillig gebeurd is. Waarschijnlijk is ze meermaals verkracht."

Op 23 januari is er een rechtszaak over het lot van de orka. Voor Loro Parque komt de timing van de zwangerschap goed uit, denkt Bartels. "Zij kunnen dat nu als extra argument gebruiken in de rechtszaal, als ze beweren dat Morgan in het park moet blijven."

Meer Loro Parque
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be