Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling neemt afscheid van bekende bordjes

19-12-2017, 15.05 uur

Een iconisch onderdeel van de Efteling verdwijnt definitief. Er is besloten om afscheid te nemen van de zogeheten fototip-bordjes in het attractiepark. Al sinds begin jaren negentig staat er verspreid over de Efteling een groot aantal bordjes die bezoekers moeten wijzen op de mooiste uitzichten in het park, geschikt voor een foto.

In eerste instantie waren de bordjes voorzien van logo's van sponsors als Fuijfilm (1991-1997) en Kodak (1997-2005). Sinds 2005 worden de huidige bordjes gebruikt. Die bestaan uit een bronskleurig plaquette met een gat ter grootte van een cameralens. Daarnaast staat mascotte Pardoes.

De bordjes dateren nog uit de tijd van analoge fotografie. "Ze zullen de komende tijd langzaam maar zeker uit het park verdwijnen", bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Tegenwoordig heeft vrijwel iedere bezoeker een smartphone waarmee honderden foto's gemaakt kunnen worden.

Tot voor kort stonden er fototips bij het Efteling Theater, Doornroosje, Ezeltje Strek Je, De Vliegende Fakir, het Carrouselpaleis, het Volk van Laaf, het Avonturen Doolhof, de Gondoletta, de Wensbron, de Halve Maen, de Python, het Spookslot en de Piraña. Een deel is inmiddels al weggehaald.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be