Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling neemt afscheid van bekende bordjes

19-12-2017, 15.05 uur | Reacties

Een iconisch onderdeel van de Efteling verdwijnt definitief. Er is besloten om afscheid te nemen van de zogeheten fototip-bordjes in het attractiepark. Al sinds begin jaren negentig staat er verspreid over de Efteling een groot aantal bordjes die bezoekers moeten wijzen op de mooiste uitzichten in het park, geschikt voor een foto.

In eerste instantie waren de bordjes voorzien van logo's van sponsors als Fuijfilm (1991-1997) en Kodak (1997-2005). Sinds 2005 worden de huidige bordjes gebruikt. Die bestaan uit een bronskleurig plaquette met een gat ter grootte van een cameralens. Daarnaast staat mascotte Pardoes.

De bordjes dateren nog uit de tijd van analoge fotografie. "Ze zullen de komende tijd langzaam maar zeker uit het park verdwijnen", bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Tegenwoordig heeft vrijwel iedere bezoeker een smartphone waarmee honderden foto's gemaakt kunnen worden.

Tot voor kort stonden er fototips bij het Efteling Theater, Doornroosje, Ezeltje Strek Je, De Vliegende Fakir, het Carrouselpaleis, het Volk van Laaf, het Avonturen Doolhof, de Gondoletta, de Wensbron, de Halve Maen, de Python, het Spookslot en de PiraƱa. Een deel is inmiddels al weggehaald.Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be