Efteling

Efteling neemt afscheid van bekende bordjes

19-12-2017, 15.05 uur | Reacties

Een iconisch onderdeel van de Efteling verdwijnt definitief. Er is besloten om afscheid te nemen van de zogeheten fototip-bordjes in het attractiepark. Al sinds begin jaren negentig staat er verspreid over de Efteling een groot aantal bordjes die bezoekers moeten wijzen op de mooiste uitzichten in het park, geschikt voor een foto.

In eerste instantie waren de bordjes voorzien van logo's van sponsors als Fuijfilm (1991-1997) en Kodak (1997-2005). Sinds 2005 worden de huidige bordjes gebruikt. Die bestaan uit een bronskleurig plaquette met een gat ter grootte van een cameralens. Daarnaast staat mascotte Pardoes.


ZIE OOK: Bijzondere nieuwe decoraties wijzen Efteling-bezoekers de weg

De bordjes dateren nog uit de tijd van analoge fotografie. "Ze zullen de komende tijd langzaam maar zeker uit het park verdwijnen", bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Tegenwoordig heeft vrijwel iedere bezoeker een smartphone waarmee honderden foto's gemaakt kunnen worden.

Tot voor kort stonden er fototips bij het Efteling Theater, Doornroosje, Ezeltje Strek Je, De Vliegende Fakir, het Carrouselpaleis, het Volk van Laaf, het Avonturen Doolhof, de Gondoletta, de Wensbron, de Halve Maen, de Python, het Spookslot en de Piraña. Een deel is inmiddels al weggehaald.ZIE OOK: Einde voor Efteling-icoon: beroemd bloemperk met logo verdwijnt

Reacties