Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Radiostation Efteling stopt met uitzenden via digitale ether

02-12-2017, 17.28 uur

Efteling Kids Radio, het officiële radiostation van het attractiepark, stopt met uitzenden via DAB+. Sinds gisteren is de kinderzender plotseling verdwenen uit de digitale ether. Dat bevestigt een Efteling-woordvoerster aan Looopings.

Het Efteling-station was sinds september 2013 te ontvangen via DAB+. In eerste instantie had Efteling Kids Radio landelijke dekking, door capaciteit te huren van Radio 538. In april 2016 verhuisde het station naar de regionale DAB+-netten van Mobiele TV Nederland. Sindsdien was er voornamelijk dekking in de Randstad en Zeeland.

Vorig jaar liet de Efteling nog weten "voor langere tijd" uit te willen zenden via DAB+. "Omdat DAB+ sterk in opkomst is. Efteling Kids Radio heeft nu de zekerheid dat de zender tot 2024 in de digitale ether te horen zal zijn."

Daar komt het pretpark nu weer op terug. "Besloten is de focus te leggen op een sterke kabeldistributie en onze eigen kanalen, onze website en de gratis app", zegt een voorlichtster. Het station is ook te beluisteren via interactieve televisie van Ziggo, KPN, Telfort, XS4ALL en Telfort.

Efteling Kids Radio bestaat sinds 2008. Tot 2015 ging het station door het leven als Efteling Radio.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be