Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park schrapt olifanten uit circusshow na kritiek

02-12-2017, 15.07 uur

In de circusshow van Europa-Park komen vanaf nu geen olifanten meer voor. Het Duitse attractiepark heeft ervoor gekozen om de dikhuiden te schrappen uit de voorstelling Zirkus Revue, die tijdens de wintermaanden wordt opgevoerd.

Op de Facebook-pagina van Europa-Park kwamen de afgelopen dagen veel klachten binnen over de act, met name van dierenactivisten. Volgens hen is het niet meer van deze tijd om dieren kunstjes te laten doen in een circuspiste.

Donderdag liet het pretpark nog weten dat er geen plannen waren om de show aan te passen. Gisteren kwam Europa-Park daar op terug.

Verwijderen
"De tevredenheid van onze bezoekers is altijd een topprioriteit", vertelt een woordvoerster aan regionale media. "Hoewel we voldeden aan alle voorwaarden op het gebied van dierenwelzijn, hebben we besloten om de olifanten met onmiddellijke ingang te verwijderen uit het programma."

Actiegroep Tierrechte Bayern is blij met de beslissing. "Dat iets voldoet aan de wettelijke eisen, betekent niet dat het moreel en ethisch te verantwoorden is", reageert voorzitter Simon Fischer.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be