Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park schrapt olifanten uit circusshow na kritiek

02-12-2017, 15:07 uur | Reacties

In de circusshow van Europa-Park komen vanaf nu geen olifanten meer voor. Het Duitse attractiepark heeft ervoor gekozen om de dikhuiden te schrappen uit de voorstelling Zirkus Revue, die tijdens de wintermaanden wordt opgevoerd.

Op de Facebook-pagina van Europa-Park kwamen de afgelopen dagen veel klachten binnen over de act, met name van dierenactivisten. Volgens hen is het niet meer van deze tijd om dieren kunstjes te laten doen in een circuspiste.

ZIE OOK: Duits pretpark stopt met 'vernederende' apenshow

Donderdag liet het pretpark nog weten dat er geen plannen waren om de show aan te passen. Gisteren kwam Europa-Park daar op terug.

"De tevredenheid van onze bezoekers is altijd een topprioriteit", vertelt een woordvoerster aan regionale media. "Hoewel we voldeden aan alle voorwaarden op het gebied van dierenwelzijn, hebben we besloten om de olifanten met onmiddellijke ingang te verwijderen uit het programma."

Actiegroep Tierrechte Bayern is blij met de beslissing. "Dat iets voldoet aan de wettelijke eisen, betekent niet dat het moreel en ethisch te verantwoorden is", reageert voorzitter Simon Fischer.

ZIE OOK: Pretpark stopt met dolfijnenshow: 'Niet meer van deze tijd'

Reacties