Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Uitbreiding Toverland kost 5 miljoen euro meer dan verwacht

27-11-2017, 19:17 uur | Reacties

De enorme uitbreiding van Toverland gaat 5 miljoen euro meer kosten dan verwacht. Het Limburgse attractiepark opent in de zomer van 2018 een nieuw entreegebied en een themagebied met een spectaculaire achtbaan en een waterattractie. Tot nu toe werd gesproken over een totale investering van 30 miljoen euro.

Inmiddels is dat bedrag bijgesteld naar maximaal 35 miljoen euro, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. "Toverland wordt anderhalf keer zo groot. We willen natuurlijk dat de uitbreiding er fantastisch uit gaat zien. Detaillering is daarbij ontzettend belangrijk. En dat kost nu eenmaal geld."

ZIE OOK: Uitbreiding Toverland kost tientallen miljoenen euro's

Het nieuwe themadeel, dat Avalon gaat heten, komt in het teken te staan van de machtige tovenaar Merlijn. De grootste blikvanger wordt wing coaster Fenix, met karretjes die naast de rails hangen. De veertig meter hoge achtbaan - met een topsnelheid van 95 kilometer per uur - kost alleen al 13 miljoen euro.

Het project wordt gefinancierd dankzij een huisbankier en eigen financiƫle middelen, aangevuld met obligaties en een lening van de provincie.

ZIE OOK: Toverland onthult details en ontwerpen van spectaculaire wing coaster Fenix

Reacties