Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling neemt op 8 januari afscheid van 36 jaar oude Python

07-12-2017, 13.11 uur

De Efteling gaat de Python afbreken en opnieuw opbouwen. Komende maand neemt het attractiepark afscheid van de huidige baan, die 36 jaar oud is. Op maandag 8 januari vindt het officiële afscheid plaats.

"We maken er die maandagmiddag een feestelijke gebeurtenis van", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Alle bezoekers kunnen erbij aanwezig zijn." Wat er precies gaat gebeuren, is nog geheim. Het laatste ritje vindt al eerder plaats, afhankelijk van de weersomstandigheden. Volgens de huidige planning is de Python geopend tot en met zondag 7 januari.

De treinen van de achtbaan zijn in de loop der jaren meermaals vervangen, maar de baan zelf stamt nog uit het openingsjaar 1981. Het stalen gevaarte weegt naar verluidt zo'n 350.000 kilo. Volgens de Efteling heeft de Python inmiddels een totale afstand van 309.435 kilometer afgelegd. Dat is bijna acht keer de wereld rond.

Op zaterdag 31 maart 2018 gaat de vernieuwde rollercoaster open. Het verloop van de baan - met twee loopings en twee kurkentrekkers - verandert niet. "De Python is een icoon dat we willen behouden voor toekomstige generaties", aldus de voorlichtster. Wel krijgt de rail een nieuw uiterlijk.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be