Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Efteling neemt op 8 januari afscheid van 36 jaar oude Python

07-12-2017, 13:11 uur | Reacties

De Efteling gaat de Python afbreken en opnieuw opbouwen. Komende maand neemt het attractiepark afscheid van de huidige baan, die 36 jaar oud is. Op maandag 8 januari vindt het officiƫle afscheid plaats.

"We maken er die maandagmiddag een feestelijke gebeurtenis van", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Alle bezoekers kunnen erbij aanwezig zijn." Wat er precies gaat gebeuren, is nog geheim. Het laatste ritje vindt al eerder plaats, afhankelijk van de weersomstandigheden. Volgens de huidige planning is de Python geopend tot en met zondag 7 januari.

ZIE OOK: Foto's: dit is de nieuwe baan van de Python in de Efteling

De treinen van de achtbaan zijn in de loop der jaren meermaals vervangen, maar de baan zelf stamt nog uit het openingsjaar 1981. Het stalen gevaarte weegt naar verluidt zo'n 350.000 kilo. Volgens de Efteling heeft de Python inmiddels een totale afstand van 309.435 kilometer afgelegd. Dat is bijna acht keer de wereld rond.

Op zaterdag 31 maart 2018 gaat de vernieuwde rollercoaster open. Het verloop van de baan - met twee loopings en twee kurkentrekkers - verandert niet. "De Python is een icoon dat we willen behouden voor toekomstige generaties", aldus de voorlichtster. Wel krijgt de rail een nieuw uiterlijk.

ZIE OOK: Efteling blikt vooruit op vervangen Python: 'Spannende klus'

Reacties