Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Belgisch pretpark krijgt vergunning voor overdekt waterparadijs

23-11-2017, 23.30 uur

Een Belgisch pretpark mag een overdekt zwemparadijs gaan bouwen. Dat heeft het provinciebestuur bepaald. Attractiepark Bellewaerde in Ieper krijgt een milieuvergunning voor de komst van een waterpark van drieduizend vierkante meter.

In de vergunning zijn wel enkele voorwaarden opgenomen. Zo moeten er 63 nieuwe bomen geplant worden, ter compensatie van 56 bomen die gaan verdwijnen vanwege de bouw van het complex.

Het Bellewaerde Aquapark opent naar verwachting in het voorjaar van 2019. Er komen onder meer waterglijbanen, een waterspeeltuin, een peuterbad, een ligweide en een lazy river met een grot en watereffecten. De bouw kost 17 miljoen euro. Daarmee is het de grootste investering van het pretpark sinds de opening in 1954.

Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be