Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Drankje met schunnige naam geweerd van kermis

23-11-2017, 11.13 uur

Een drankje met een nogal onzedelijke naam mag niet meer verkocht worden op de winterkermis in Hasselt. Dat heeft de organisatie van het Belgische evenement besloten. Bij een kraampje was een jenever te vinden onder de noemer 'Neuken Original'.

"We waren stomverbaasd dit te lezen", vertelt Maurice Schoenmaekers, organisator van Winderland, aan Het Belang van Limburg. "Alle standhouders hebben een overeenkomst getekend waarin het assortiment van dranken die ze mogen verkopen is opgenomen."

Het drankje en de bijbehorende posters zijn inmiddels verwijderd. Schoenmaekers: "We hebben de standhouder op de overeenkomst gewezen en hij heeft dat begrepen." Winterland Hasselt duurt nog tot en met 7 januari 2018.

De likeur Neuken Original is een drankje op basis van rode wodka en frambozen. Het alcoholpercentage bedraagt 14 procent.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be