Nieuws

Attractieparken willen toegankelijkheid voor invaliden verbeteren

20-11-2017, 17:33 uur | Reacties

Verschillende attractieparken en dierentuinen in Nederland gaan hun best doen om toegankelijker te worden voor invaliden. Daarvoor werd vandaag in de Efteling een speciaal convenant getekend. Onder meer de Efteling, Safaripark Beekse Bergen en Diergaarde Blijdorp doen mee.

Het project is een initiatief van vereniging de Zonnebloem. "Wij gaan alle deelnemende attractieparken de komende maanden technisch keuren, onder andere met mystery guests", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Daar komt dan een rapport uit met verbeterpunten waar de parken mee aan de slag kunnen."


ZIE OOK: Efteling past regels aan: gehandicapten hebben geen bewijs meer nodig

Sommige zaken liggen voor de hand, weet de voorlichter. "Denk aan het verduidelijken van informatie op de website, het verlagen van kassa's en het creëren van invalidenparkeerplaatsen dichtbij de ingang. Maar voor andere punten moet je soms echt met een andere blik naar een dagje uit kijken. Daar hebben wij veel ervaring mee."

Het project wordt gefinancierd door de VriendenLoterij. Waarschijnlijk sluiten later meer toeristische attracties aan bij het convenant. Vóór 2020 moeten zestig vrijetijdslocaties aan de beurt komen. "Tot eind 2018 zijn we al helemaal volgeboekt."

Volgens de Zonnebloem telt Nederland 1,4 miljoen mensen met een lichamelijke beperking.

ZIE OOK: Nieuwe Efteling-attractie Symbolica slechts deels toegankelijk voor rolstoelers

Reacties