Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Attractiepark Toverland

Opknapbeurt voor hoogste en snelste houten achtbaan van Benelux

22-11-2017, 19:22 uur | Reacties

Toverland grijpt de winterperiode aan om de populaire houten achtbaan Troy op te knappen. "Door de vele duizenden rondjes per jaar wordt het hout na verloop van tijd zwakker", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Daarom vernieuwen we elke winter een deel van de baan."

Medewerkers vervangen de bovenste twee lagen hout. Deze winter wordt ruim tweehonderd meter aan baan gerenoveerd. "Het gaat om een deel onder de liftheuvel en het stuk vanaf een heuvel tot aan de fly-through. Op die manier zorgen we ervoor dat een ritje comfortabel blijft."


ZIE OOK: Nieuwe muziek voor houten achtbaan Troy in Toverland

Troy is de hoogste en snelste houten achtbaan van de Benelux, met een hoogte van 35 meter en een topsnelheid van 90 kilometer per uur. In 2017 bestaat de attractie tien jaar.

Afgelopen zomer werd bekend dat Toverland nieuwe muziek heeft laten componeren voor de achtbaan en het bijbehorende Griekse themadeel. Die wordt volgend voorjaar geïntroduceerd, enkele maanden later dan de bedoeling was. "De muziek is inmiddels af, maar 's winters draaien we speciale kerstmuziek in het gebied", aldus de voorlichtster.

Troy is geopend van 23 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018. Het zomerseizoen begint op zaterdag 24 maart.ZIE OOK: Hoogste en snelste houten achtbaan van de Benelux opgeknapt

Reacties