Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Opknapbeurt voor hoogste en snelste houten achtbaan van Benelux

22-11-2017, 19.22 uur

Toverland grijpt de winterperiode aan om de populaire houten achtbaan Troy op te knappen. "Door de vele duizenden rondjes per jaar wordt het hout na verloop van tijd zwakker", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Daarom vernieuwen we elke winter een deel van de baan."

Medewerkers vervangen de bovenste twee lagen hout. Deze winter wordt ruim tweehonderd meter aan baan gerenoveerd. "Het gaat om een deel onder de liftheuvel en het stuk vanaf een heuvel tot aan de fly-through. Op die manier zorgen we ervoor dat een ritje comfortabel blijft."

Troy is de hoogste en snelste houten achtbaan van de Benelux, met een hoogte van 35 meter en een topsnelheid van 90 kilometer per uur. In 2017 bestaat de attractie tien jaar.

Afgelopen zomer werd bekend dat Toverland nieuwe muziek heeft laten componeren voor de achtbaan en het bijbehorende Griekse themadeel. Die wordt volgend voorjaar geïntroduceerd, enkele maanden later dan de bedoeling was. "De muziek is inmiddels af, maar 's winters draaien we speciale kerstmuziek in het gebied", aldus de voorlichtster.

Troy is geopend van 23 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018. Het zomerseizoen begint op zaterdag 24 maart.Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be