Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Interactieve elementen in Efteling-attractie Symbolica uitgeschakeld

19-11-2017, 10.23 uur | ReactiesBeeld: Lisa van der Drift

De Efteling is druk bezig met het aanpassen van de nieuwe attractie Symbolica. Tot nu toe konden bezoekers zelf verschillende effecten activeren door in de karretjes op knoppen te drukken. Afgelopen week zijn verschillende interactieve elementen in de darkride uitgeschakeld.

De voorste rij van de wagentjes is voorzien van een interactief scherm. Daarmee was het bijvoorbeeld ook mogelijk om voertuigen te laten draaien en om mini-games te spelen. Maar omdat veel passagiers het bedieningspaneel niet snapten, ging een groot deel van de beleving verloren. Efteling-fans klagen al maanden dat de interactiviteit afbreuk doet aan de totaalervaring.

De afgelopen dagen werden enkele functies uitgezet. Gisteren stond het paneel helemaal uit, ontdekte fan Stefan Schulte. "Alle knoppen zijn leeg", schrijft hij op Twitter. Het is niet duidelijk of de interactieve elementen later weer terugkeren. "We kijken op dit moment kritisch naar een aantal punten van Symbolica en de werking van het interactieve dashboard", reageert het pretpark.

Efteling-directeur Fons Jurgens is zelf een groot voorstander van interactieve attracties. "Wij moeten kijken hoe technologie ons kan helpen om een attractie aan te passen en interactiever te maken", zei hij onlangs in een interview.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be