Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nausicaá

Dit is het grootste aquarium van Europa

18-05-2018, 14.30 uur

In Noord-Frankrijk gaat dit weekend het grootste aquarium van Europa open. Dankzij een gigantische verbouwing is het overdekte zeedierenpark Nausicaá twee keer zo groot geworden. Onderdeel van de enorme uitbreiding is de toevoeging van een aquarium van maar liefst tienduizend kubieke meter.

Het gaat om de grootste aquariumtank in Europa, met een inhoud van bijna tien miljoen liter water. De bak water is twintig meter breed en vijf meter hoog. In totaal huisvest de toeristische trekpleister nu 17.000 kubieke meter aan aquaria. Er leven zo'n 58.000 dieren, waaronder mantaroggen, hamerhaaien en zeeschildpadden.

Andere nieuwigheden zijn een achttien meter lange onderwatertunnel en een virtualreality-beleving met potvissen. De werkzaamheden duurden twee jaar. Men verwacht dat een bezoek aan de vernieuwde attractie ongeveer vierenhalf uur duurt.

De renovatie, die 70 miljoen euro kostte, moet ervoor zorgen dat de bezoekersaantallen stijgen tot één miljoen per jaar. Nu zijn dat er nog 600.000. Nausicaá ligt in de Franse kustplaats Boulogne-sur-Mer, vlakbij de Belgische grens. De entreeprijs bedraagt 25,90 euro voor volwassenen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be