Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Futuroscope

Nieuwe attractie: virtualreality-rit in razendsnelle racewagen

27-12-2017, 15.19 uur

Van 0 naar 100 kilometer per uur in 1,08 seconden. Dat kunnen bezoekers van het Franse pretpark Futuroscope binnenkort meemaken. Komend voorjaar opent de Sébastien Loeb Racing Xpérience, waarin een razendsnelle rit in een racewagen wordt nagebootst.

Virtual reality-headsets, bewegende stoelen en speciale effecten moeten volgens het park zorgen voor een "ultrarealistische ervaring". De attractie staat in het teken van de bekende Franse rallyrijder Sébastien Loeb. Hij won de wereldtitel van 2004 tot en met 2012 in totaal negen keer.

De virtualreality-film is opgenomen aan boord van een Peugeot 208 WRX, goed voor 580 pk. Er komt ook een voorshow van zevenhonderd vierkante meter, gewijd aan de carrière van Loeb. Per uur kunnen 650 personen een ritje maken. Er zijn 108 zitplaatsen. De minimumlengte is 1.20 meter.

Futuroscope is eigendom van de Franse groep Compagnie des Alpes, net als onder meer Walibi Holland. Daar opende dit jaar de vergelijkbare virtualreality-attractie NeuroGen.

Meer Futuroscope
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be