Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Presentatie: hoe worden animatronics voor pretparken gemaakt?

15-11-2017, 19.10 uurBeeld: Marcel Otterspeer

Altijd al willen weten hoe bewegende poppen in pretparken worden gemaakt? Rick van Riel (23) is gespecialiseerd in het bouwen van zogeheten animatronics. Binnenkort geeft hij een uitgebreide presentatie over zijn werk. Die is gratis toegankelijk.

Van Riel werkte de afgelopen jaren onder meer voor het Limburgse attractiepark Toverland, het toekomstige pretpark WitchWorld in Almere en ontwerp- en decoratiebedrijf Jora Vision. Voor Toverland creëerde hij twee pratende herten.

"Hoe combineren wij techniek, vormgeving en animatie om een geloofwaardig karakter te creëren?", schrijft de robotmaker op Facebook. "En wat heeft ons ertoe geïnspireerd om met dit soort werk aan de slag te gaan? Wij vertellen en laten het allemaal zien."

De presentatie vindt plaats op dinsdag 28 november om 19.30 uur in de bibliotheek van Breda. "We willen jonge mensen enthousiasmeren voor techniek", vertelt Van Riel aan Looopings. "Hopelijk kunnen wij hen motiveren aan de slag te gaan met hun dromen."

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be