Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Deutschland Resort

Dierenactivisten klagen over visgerechten in Legoland: 'Zeer ongepast'

04-11-2017, 14.25 uur

Dierenactivisten willen dat de Duitse vestiging van Legoland stopt met het serveren van visgerechten. Volgens dierenrechtenorganisatie PETA is het schandalig dat bezoekers van Legoland Deutschland eerst levende vissen kunnen bewonderen in een aquarium, om vervolgens een vis naar binnen te werken in een restaurant.

In de overdekte attractie 'Legoland Atlantis by Sea Life' maken bezoekers een wandeling door een onderwaterwereld met 535.000 liter water. Er leven ruim tweeduizend vissen. Dat valt niet te rijmen met het verkopen van vis in een nabijgelegen restaurant, vindt PETA.

"Deze tegenstrijdige boodschap is zeer ongepast, alsof je poedelburgers verkoopt bij een hondenshow of aapnuggets in een dierentuin", laat PETA-bioloog Tanja Breining weten. "We vragen Legoland om in het vervolg alleen veganistische gerechten op het menu te zetten."

Overigens zou de organisatie het liefst zien dat ook de aquaria verdwijnen. "Vissen horen niet thuis op een bord of achter glas. Een waardig leven is alleen mogelijk in volledige vrijheid."

Het attractiepark in Günzburg heeft nog niet gereageerd.

Meer Legoland Deutschland Resort
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be