Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Futuroscope

Populair Frans pretpark heeft plannen voor tweede vestiging

04-11-2017, 12.37 uur

Eén van de populairste pretparken in Frankrijk krijgt mogelijk een tweede vestiging. De directeur van het futuristische attractiepark Futuroscope zegt dat er plannen gemaakt worden voor een tweede park. Over de locatie en het thema hult hij zich in stilzwijgen.

Futuroscope trekt momenteel bijna twee miljoen bezoekers per jaar. "Met onze huidige opzet kunnen we maximaal 2,2 tot 2,3 miljoen bezoekers per jaar herbergen", zegt directeur Dominique Hummel in tijdschrift Tour Hebdo. "Om verder te kunnen groeien, is het openen van een tweede park essentieel."

Futuroscope moet het qua bezoekersaantallen nog wel afleggen tegen Disneyland Paris, Parc Astérix en het historische themapark Puy du Fou. Maar volgens Hummel zeggen bezoekerscijfers weinig. "Die zijn eenvoudig op te krikken, bijvoorbeeld met een 'kinderen gratis'-actie of door bezoekers dubbel te tellen." Wie in Puy du Fou een avondspektakel bekijkt, wordt gerekend als twee gasten.

De omzet van Futuroscope bedroeg dit jaar 107 miljoen euro, een stijging van 7 procent ten opzichte van 2016. Er worden plannen gemaakt voor een spectaculaire achtbaan. De opening staat gepland voor 2019. Het park is eigendom van de groep Compagnie des Alpes, net als onder meer de Walibi-parken en Parc Astérix.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Futuroscope
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be