Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Holiday Park

Duits pretpark sloopt oudste attractie

02-11-2017, 09.38 uur

Een attractie uit 1974 moet het veld ruimen. Het Duitse pretpark Holiday Park heeft besloten om de rustgevende rondvaart Tabalugas Abenteuer - de oudste attractie van het park - komende winter te slopen.

Dat maakte de directie afgelopen weekend bekend tijdens een bijeenkomst met fans. De attractie van fabrikant Mack Rides opende 43 jaar geleden als Kanalfahrt Anno Tobak, toen nog met een middeleeuws thema.

Eind 2010, bij de overname van Holiday Park door de Belgische Plopsa-groep, kreeg de ride een naamswijziging en een ingrijpende renovatie. Daarbij maakte het oorspronkelijke thema plaats voor figuren uit de Duitse tekenfilmserie Tabaluga.

Tabaluga verdwijnt niet helemaal uit Holiday Park. Het groene draakje krijgt zijn eigen familieachtbaan in het nieuwe overdekte themagebied Holiday Indoor. Daar komt ook onder meer een molen met deltavliegers te staan.Meer Holiday Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be