Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Pools pretpark onthult plannen voor indrukwekkend hotelcomplex

03-11-2017, 16.04 uur | Reacties

Energylandia in Polen is waarschijnlijk het snelst groeiende pretpark van Europa. Vorig jaar werd een sensationele lanceerachtbaan in gebruik genomen. Dit jaar openden een rapid river, een boomerang coaster en een waterbaan. Een waterachtbaan en een megacoaster zijn nog in aanbouw. Inmiddels worden er plannen gemaakt voor een groot hotelcomplex.

Het thema van het gloednieuwe viersterrenhotel is gebaseerd op de architectuur van de Italiaanse stad Venetië. Volgens de huidige planning komen er 120 kamers met in totaal 530 bedden. Daarnaast worden er twee conferentiezalen, twee restaurants en een spa gerealiseerd. De opening vindt naar verwachting in 2020 plaats.

Energylandia, gelegen in de Zuid-Poolse stad Zator, is open sinds 2014. In vier jaar tijd werden er maar liefst tien achtbanen neergezet. Het park is eigendom van ondernemers Marek en Agata Goczal, een koppel dat ook verschillende grote discotheken uitbaat. Een groot deel van de investeringen wordt betaald met subsidies van de Europese Unie.

Meer Energylandia
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be