Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pakawi Park

Gesloten dierentuin vraagt nieuwe vergunning aan

28-10-2017, 14.17 uur

De directie van een gesloten dierentuin in België heeft een nieuwe vergunning aangevraagd. Eerder deze maand werd de Olmense Zoo - het op twee na grootste dierenpark van Vlaanderen - gesloten op last van de minister. Regels rond dierenwelzijn zouden er massaal geschonden worden.

De afgelopen weken hebben de eigenaren enkele aanpassing gedaan aan een aantal dierenverblijven. De directie hoopt dat het park binnenkort weer open mag.

"Het gaat vooral om de plaatsing van extra schuilruimtes", vertelt uitbater Wim Verheyen aan Vlaamse media. "Vaak hadden die verblijven wel enkele mogelijkheden om te schuilen, maar die hebben we nu uitgebreid. Daarnaast plaatsen we een aantal dieren over naar andere dierentuinen."

De sluiting van de Olmense Zoo zorgde voor heel wat steunacties. De laatste grote benefietactie leverde 10.000 euro op. Er kwamen ook veel voedseldonaties binnen. Vandaag vindt er opnieuw een actie plaats op de parkeerplaats van het park.

Meer Pakawi Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be