Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris ontslaat acteurs vanwege 'misdragingen'

08-11-2017, 21.26 uur

Disneyland Paris heeft eind oktober drie mannelijke acteurs weggestuurd vanwege 'misdragingen' op social media. De entertainers speelden Disney-figuren bij shows, parades en meet-and-greets in de Disney-parken. Ze zijn op staande voet ontslagen omdat ze de regels voor het gebruik van social media overtreden zouden hebben.

Een acteur plaatste per ongeluk een foto van achter de schermen in Instagram Stories. In de achtergrond was een Disney-pop zichtbaar. Een andere collega is de laan uit gestuurd na een "ongepaste" tweet. De derde moest vertrekken na een "onfatsoenlijke" reactie op Facebook.

De identiteit van de personeelsleden is bij de redactie van Looopings bekend. Een woordvoerster van Disneyland Paris wil geen commentaar geven.

De drie ontslagen, die binnen 24 uur achter elkaar plaatsvonden, zorgden volgens ingewijden voor grote onrust op de werkvloer. "De sfeer is verpest", vertelt een medewerker. "Een tijdlang durfde niemand meer iets op social media te zetten. De regels voor social media zijn zo vaag dat managers altijd wel iets kunnen vinden om iemand weg te sturen."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be