Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park neemt afscheid van achtbaan Eurosat

05-11-2017, 14.07 uurBeeld: Bram Lancsweert

Europa-Park staat vandaag uitgebreid stil bij de sluiting van de overdekte achtbaan Eurosat. Rond 18.00 uur vindt het allerlaatste ritje plaats. De komende maanden wordt de verouderde rollercoaster afgebroken. Er komt een vergelijkbare attractie voor in de plaats.

Ter gelegenheid van de laatste rit zijn er speciale afscheidssouvenirs te koop. Bovendien hangt er een digitale aftelklok in de wachtrij van Eurosat. "The end of an era", staat op borden bij de ingang. Het Duitse attractiepark belooft een "new coaster-experience".

Eurosat, gelegen in het Franse themagebied van Europa-Park, opende in 1989. De 900 meter lange baan van fabrikant Mack Rides bevindt zich in een gigantische zilverkleurige koepel. Een spiraallift brengt passagiers tot 25,5 meter hoogte. De maximumsnelheid bedraagt 60 kilometer per uur. Tijdens de halloweenperiode wordt het exterieur omgetoverd tot een enorme pompoen.

In de loop van 2018 gaat Eurosat 2.0 open. De lay-out van de baan blijft grotendeels gelijk. Er komen nieuwe treinen en nieuwe decoraties. Daarnaast wordt de attractie uitgerust met virtualreality-brillen.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be