Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park neemt afscheid van achtbaan Eurosat

05-11-2017, 14:07 uur | ReactiesCredit: Bram Lancsweert

Europa-Park staat vandaag uitgebreid stil bij de sluiting van de overdekte achtbaan Eurosat. Rond 18.00 uur vindt het allerlaatste ritje plaats. De komende maanden wordt de verouderde rollercoaster afgebroken. Er komt een vergelijkbare attractie voor in de plaats.

Ter gelegenheid van de laatste rit zijn er speciale afscheidssouvenirs te koop. Bovendien hangt er een digitale aftelklok in de wachtrij van Eurosat. "The end of an era", staat op borden bij de ingang. Het Duitse attractiepark belooft een "new coaster-experience".

ZIE OOK: Europa-Park presenteert plannen voor achtbaan Eurosat

Eurosat, gelegen in het Franse themagebied van Europa-Park, opende in 1989. De negenhonderd meter lange baan van fabrikant Mack Rides bevindt zich in een gigantische zilverkleurige koepel. Een spiraallift brengt passagiers tot 25,5 meter hoogte. De maximumsnelheid bedraagt 60 kilometer per uur. Tijdens de Halloween-periode wordt het exterieur omgetoverd tot een enorme pompoen.

In de loop van 2018 gaat Eurosat 2.0 open. De lay-out van de baan blijft grotendeels gelijk. Er komen nieuwe treinen en nieuwe decoraties. Daarnaast wordt de attractie uitgerust met virtual reality-brillen.ZIE OOK: Europa-Park gaat achtbaan helemaal opnieuw bouwen

Reacties
Bijdrage