Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli Gardens

Pretpark verandert naam van halloweenspookhuis na kritiek

20-10-2017, 12.09 uur

Een Deens attractiepark heeft besloten om de naam van een nieuw halloweenspookhuis aan te passen. Een haunted house in Tivoli Gardens werd tot nu toe The Haunted Orphanage genoemd. Dat leidde tot een storm van kritiek op social media.

Het pretpark in Kopenhagen zou weeshuizen belachelijk maken. "Er zijn 52 weeshuizen in Denemarken, hoe zouden de bewoners zich voelen als ze een bezoek brengen aan het park?", vraagt Thomas Marott zich af op Facebook. "Het is dom en ondoordacht om weeshuizen te gebruiken voor horror-amusement", reageert Caroline Livingstone. Annika Andersen noemt het thema "smakeloos".

Een woordvoerder van Tivoli Gardens geeft toe dat er een inschattingsfout is gemaakt. Naar aanleiding van de klachten is de naam gewijzigd in The Haunted. "Het woord 'weeshuis' zullen we uit onze reclamecampagne schrappen", belooft het park op Facebook.

Meer Tivoli Gardens
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be