Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Nieuws

Pretparken in de problemen door terreuraanslagen

18-10-2017, 15:46 uur | Reacties

Veel Europese pretparken kampen met tegenvallende bezoekersaantallen door terreuraanslagen. De toeristische attracties van Merlin Entertainments hebben flink te lijden onder terrorisme. Cijfers over de eerste veertig weken van 2017 zijn ver beneden verwachting.

Onder Merlin Entertainments vallen parken als Alton Towers en Thorpe Park in Groot-Brittannië, Heide Park in Duitsland, Gardaland in Italië en Legoland-parken in Engeland, Duitsland en Denemarken. Ook internationale attracties als Madame Tussauds en de Dungeons zijn onderdeel van Merlin.

ZIE OOK: Pretparken staan stil bij slachtoffers aanslag Londen

Merlin spreekt over een "moeilijk" seizoen. "Onze branche heeft veel last van externe factoren, voornamelijk terrorisme", zegt directeur Nick Varney. "En de aanhoudende terreurdreiging zal de komende tijd niet verdwijnen."

Ook het slechte weer krijgt de schuld. De bezoekersaantallen bleven tot nu toe gelijk ten opzichte van vorig jaar. Nadat het nieuws bekend werd, daalde de beurskoers van de pretparkgroep met 20 procent. Honderden miljoenen pond aan beurswaarde zijn verdampt.

ZIE OOK: Terroristen planden aanslag in Disneyland Paris

Reacties