Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit is de favoriete attractie van de directeur van de Efteling

18-10-2017, 21.45 uur

Fons Jurgens, de directeur van de Efteling, heeft één favoriete attractie. Dat heeft hij onthuld in een interview. En de Efteling-baas kiest opvallend genoeg niet voor een publiekslieveling als Symbolica, Droomvlucht of Baron 1898.

Gevraagd naar zijn nummer-één-attractie noemt de Efteling-baas het vervloekte huis Villa Volta. "Ik ben niet zo'n durfal, dus kom bij mij niet aan met een Baron of een Python", zegt Jurgens in gesprek met innovatiecoach Steven Van Belleghem. "Villa Volta vind ik fantastisch. Je wordt toch op één of andere manier op het verkeerde been gezet. Ik vind dat fantastisch mooi."

Villa Volta is een zogeheten madhouse, waarin de illusie wordt gewekt dat bezoekers over de kop gaan. Het achtergrondverhaal draait om Hugo van den Loonsche Duynen, de vervloekte leider van roversbende de Bokkenrijders. De legendarische muziek werd gecomponeerd door Ruud Bos.

Fons Jurgens is sinds april 2014 directievoorzitter van de Efteling. Onder zijn bewind openden achtbaan Baron 1898 en darkride Symbolica. Ook werd er veel geïnvesteerd in verblijfsaccommodaties. Eerder was hij onder meer directeur exploitatie en directeur commerciële zaken.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be