Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Energylandia

Hoogste en snelste mega coaster van Europa gaat Hyperion heten

18-10-2017, 18:29 uur | Reacties

Een pretpark in Polen opent volgend jaar de hoogste en snelste mega coaster van Europa. De indrukwekkende achtbaan, gebouwd door fabrikant Intamin, gaat Hyperion heten. Dat heeft attractiepark Energylandia bekendgemaakt.

Hyperion krijgt een topsnelheid van ruim 140 kilometer per uur. De baan wordt 77 meter hoog. Dankzij een tunnel maken passagiers een vrije val van maar liefst 81 meter. In Europa is alleen lanceerachtbaan Red Force in het Spaanse Ferrari Land (112 meter hoog, 180 kilometer per uur) hoger en sneller.

ZIE OOK: Pools pretpark kiest voor hoogste en snelste mega coaster van Europa

"Het wordt een spectaculaire, onvergetelijke achtbaan van het allerhoogste niveau, uniek in Europa", meldt Energylandia op Facebook. "Deze toevoeging zorgt ervoor dat we bij de top van de Europese pretparkwereld gaan horen. We laten hiermee zien dat voor ons niets onmogelijk is." Er verscheen ook een animatievideo van de coaster. De voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart.

Nog geen vier jaar na de opening van Energylandia heeft het park al tien verschillende achtbanen neergezet, waaronder een family boomerang coaster, een suspended loopings coaster, een suspended family coaster en een lanceerachtbaan met drie inversies. Een elfde exemplaar is in aanbouw: binnenkort opent de vijftig meter hoge waterachtbaan Speed.ZIE OOK: Pretpark vraagt fans om hulp: 'Welke achtbaan moeten we bouwen?'

Reacties