Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Hoogste en snelste mega coaster van Europa gaat Hyperion heten

18-10-2017, 18.29 uur

Een pretpark in Polen opent volgend jaar de hoogste en snelste mega coaster van Europa. De indrukwekkende achtbaan, gebouwd door fabrikant Intamin, gaat Hyperion heten. Dat heeft attractiepark Energylandia bekendgemaakt.

Hyperion krijgt een topsnelheid van ruim 140 kilometer per uur. De baan wordt 77 meter hoog. Dankzij een tunnel maken passagiers een vrije val van maar liefst 81 meter. In Europa is alleen lanceerachtbaan Red Force in het Spaanse Ferrari Land (112 meter hoog, 180 kilometer per uur) hoger en sneller.

"Het wordt een spectaculaire, onvergetelijke achtbaan van het allerhoogste niveau, uniek in Europa", meldt Energylandia op Facebook. "Deze toevoeging zorgt ervoor dat we bij de top van de Europese pretparkwereld gaan horen. We laten hiermee zien dat voor ons niets onmogelijk is." Er verscheen ook een animatievideo van de coaster. De voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart.

Nog geen vier jaar na de opening van Energylandia heeft het park al tien verschillende achtbanen neergezet, waaronder een family boomerang coaster, een suspended loopings coaster, een suspended family coaster en een lanceerachtbaan met drie inversies. Een elfde exemplaar is in aanbouw: binnenkort opent de vijftig meter hoge waterachtbaan Speed.Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be