Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland past halloweenshow met Disney-muziek aan

18-10-2017, 12.43 uur

Bobbejaanland heeft besloten om een omstreden Halloween-show aan te laten passen. In de nieuwe voorstelling Cabalgata de las Calaveras werd parademuziek uit Disneyland Paris gebruikt. Vanaf vandaag draait een gewijzigde versie.

De show van productiebedrijf Fabric Magic ging afgelopen zaterdag in première. Tijdens de voorstelling was twee keer een nummer te horen dat een kopie is van de soundtrack van Disney Stars on Parade, de nieuwe parade van Disneyland Paris.

"We hebben de producent gevraagd om de show te wijzigen", vertelt Bobbejaanland-directeur Yves Peeters aan Looopings. "Content gebruiken van Disney is voor ons in principe geen probleem, omdat we zelf geen content creëren en een show willen maken die jong en oud inspireert."

Na veel commotie is het park toch overstag gegaan. "Het klonk nog veel te veel als het originele Disney-nummer", geeft Peeters toe. "Fabric Magic is voor ons met hoge urgentie terug de studio ingegaan om de muziek aan te passen." De vernieuwde soundtrack is vanaf vandaag te horen.

Een woordvoerster van Disneyland Paris liet gisteren aan Looopings weten op de hoogte te zijn van het plagiaat. Of er juridische stappen ondernomen zullen worden, kon ze niet zeggen. "Onze teams zullen de nodige onderzoeken uitvoeren en passende maatregelen nemen, afhankelijk van hun bevindingen", luidt de reactie.

Het Halloween-seizoen van Bobbejaanland loopt tot en met zondag 5 november. Er zijn dit jaar vijf spookhuizen, drie scare zones en een illusieshow.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be