Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Honig Halloween Nights

Heftig halloweenspookhuis: bezoekers worden vastgebonden in rolstoel

17-10-2017, 18.55 uur

Een nieuw Halloween-spookhuis in Nijmegen is niet geschikt voor tere zieltjes. Bezoekers van de Honig Halloween Nights zullen worden vastgebonden in een rolstoel. "We willen de grenzen opzoeken", vertelt initiatiefnemer Michael Snoek aan Looopings.

Het thema van het spookhuis, gelegen in een verlaten fabriekspand, is de beruchte kernramp van Tsjernobyl. "Als bezoeker ben je slachtoffer van de radioactieve straling. Een arts zal je onderzoeken, waarna de patiënten in kleine groepjes of zelfs in hun eentje hun weg vervolgen."

Volgens de bedenkers wordt de beleving veel heftiger dan spookhuizen in attractieparken als Walibi. "Spookhuizen in pretparken zien er allemaal gelikt uit, maar het mag wat ons betreft allemaal een stuk enger en extremer. We willen inspelen op diepe, psychologische angsten. Je gaat ten slotte naar een spookhuis om bang te worden."

In Walibi Holland staat sinds vorig jaar wel een Halloween-spookhuis waarin bezoekers worden vastgebonden op een brancard. Snoek: "Ik wil nog niet alles verraden, maar wij gaan veel verder. Pretparken durven zo'n intense ervaring niet aan, omdat er risico's aan verbonden zijn." De acteurs mogen bezoekers aanraken.

Het Halloween-evenement vindt plaats op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober bij Laserloods Nijmegen. Entreekaarten, verkrijgbaar op internet, kosten 12 euro per stuk.

Meer Honig Halloween Nights
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be