Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bizar: Bobbejaanland kopieert parademuziek uit Disneyland Paris

14-10-2017, 17.09 uurBeeld: BertBeats Music

Bobbejaanland zet zichzelf behoorlijk voor paal. De muziek van een nieuwe halloweenact in het Vlaamse pretpark werd nagenoeg één-op-één gekopieerd van Disneyland Paris. Alleen de tekst is aangepast. Ook de danspasjes komen grotendeels overeen.

Het gaat om de voorstelling Cabalgata de las Calaveras, sinds vandaag te zien in Bobbejaanland. Het attractiepark noemt de act een "wervelende en kleurrijke dansshow voor jong en oud". De soundtrack is vrijwel identiek aan die van de nieuwe parade Disney Stars on Parade in Disneyland Paris, blijkt uit beelden van een pretparkfan.

Op social media wordt schande gesproken over de show. "Dit kan niet waar zijn", verzucht Jordy Odekerken. "Shame on you!", reageert ene Kimberly. "Ik ga voortaan naar Walibi", zegt Luna. "Trieste rip-off", vindt Amok Gaëtane. "Tekort aan inspiratie? Te zielig voor woorden. Ik snap niet hoe ze hiermee wegkomen."

Het Belgische bedrijf Fabric Magic is verantwoordelijk voor de Bobbejaanland-productie. Choreograaf Bart Van Oost ontkent tegenover Looopings dat er sprake is van jatwerk. "Dat is absoluut niet zo", aldus Van Oost. Op andere vragen wil hij niet ingaan. "Daarvoor moet je contact opnemen met Bobbejaanland."

Woordvoerders van Bobbejaanland en Disneyland Paris waren vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar.



Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be