Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Bobbejaanland

Bizar: Bobbejaanland kopieert parademuziek uit Disneyland Paris

14-10-2017, 17:09 uur | ReactiesCredit: BertBeats Music

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube-kanaal

Bobbejaanland zet zichzelf behoorlijk voor gek. De muziek van een nieuwe Halloween-act in het Vlaamse pretpark werd nagenoeg één op één gekopieerd van Disneyland Paris. Alleen de tekst is aangepast. Ook de danspasjes komen grotendeels overeen.

Het gaat om de voorstelling Cabalgata de las Calaveras, sinds vandaag te zien in Bobbejaanland. Het attractiepark noemt de act een "wervelende en kleurrijke dansshow voor jong en oud". De soundtrack is vrijwel identiek aan die van de nieuwe parade Disney Stars on Parade in Disneyland Paris, blijkt uit beelden van een pretparkfan.

ZIE OOK: Safaripark Beekse Bergen gebruikt muziek uit Toverland: 'Heel knullig'

Op social media wordt schande gesproken over de show. "Dit kan niet waar zijn", verzucht Jordy Odekerken. "Shame on you!", reageert Kimberly Sinnaeve. "Ik ga voortaan naar Walibi", zegt ene Luna. "Trieste rip-off", vindt Amok Gaëtane. "Tekort aan inspiratie? Te zielig voor woorden. Ik snap niet hoe ze hiermee wegkomen."

Het Belgische bedrijf Fabric Magic is verantwoordelijk voor de Bobbejaanland-productie. Choreograaf Bart Van Oost ontkent tegenover Looopings dat er sprake is van jatwerk. "Dat is absoluut niet zo", aldus Van Oost. Op andere vragen wil hij niet ingaan. "Daarvoor moet je contact opnemen met Bobbejaanland."

Woordvoerders van Bobbejaanland en Disneyland Paris waren vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

ZIE OOK: Bobbejaanland draait muziek uit Disneyland Paris

Reacties
Bijdrage