Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Petitie tegen halloweenreclames Toverland: 'Kinderen voelen zich niet meer veilig'

14-10-2017, 14.34 uur

Een Limburgse vrouw is een petitie gestart tegen reclameposters van Toverland. Volgens Saskia van der Velden uit Tegelen zijn de Halloween-reclames van het attractiepark veel te gruwelijk voor kinderen. Ze wil dat de "angstaanjagende" posters onmiddellijk worden verwijderd.

Van der Velden spreekt naar eigen zeggen namens "ouders, christenen, andersgelovigen, bewoners in de omgeving van Toverland". Kinderen hebben veel last van de horrorbeelden, denkt de vrouw. "Zo voelen kinderen zich niet meer veilig en voelen ze zich thuis in bed ook niet meer veilig."

Van der Velden kwam de posters tegen in verschillende bushokjes. "De televisie kunnen we uitzetten, het internet ook en we kunnen kiezen of we naar een Halloween-feest gaan. Maar we kunnen niet kiezen wat we op straat te zien krijgen. Reclame maken kan ook op een kindvriendelijke manier!"

De digitale petitie, gestart op vrijdag de 13e, is tot nu toe geen succes. Afgezien van de vrouw heeft er nog niemand getekend.

Volgens een woordvoerster van Toverland zijn de reclames niet bedoeld om mensen bang te maken. "Maar we laten wel graag zien dat ons Halloween-evenement spannend is." Ze benadrukt dat er geen bloederige zombies of gruwelijke horrorclowns op de posters staan. "Alleen figuren uit de scare zones Fiesta de Los Muertos, Frozen Fears en DesTroy."

Onlangs klaagde een moeder ook al over reclames voor de Halloween Fright Nights in Walibi Holland, met mascotte Eddie de Clown.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be