Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling schakelt reserveringssysteem Python weer uit

14-10-2017, 20.50 uurBeeld: Bart van Iersel

Het nieuwe reserveringssysteem bij de Python in de Efteling staat tijdelijk uit. Aanleiding is een technische storing, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Daarom hadden Efteling-bezoekers vandaag geen Boarding Pass nodig om een ritje in de achtbaan te maken.

"Het systeem geeft op dit moment een foutmelding", zegt een voorlichtster. "We zijn druk bezig om dat op te lossen." Het is nog niet duidelijk wanneer de Boarding Pass weer in gebruik genomen kan worden.

De Efteling begon eerder deze maand met een twee maanden durend experiment waarbij gasten hun ritje in de Python vooraf moeten reserveren. Ze kunnen dan gratis een tijdslot kiezen met behulp van de Efteling-app of een kaartautomaat. Na afloop van de test wordt bepaald of het initiatief een blijvertje is.

Het was vandaag redelijk druk in de Efteling. De wachttijd bij de Python liep 's middags op tot dertig minuten.

Afgelopen week werd bekend dat het Boarding Pass-systeem is gehackt. Het lukte een ict-expert om een onbeperkt aantal tickets te reserveren, ook voor tijdslots die eigenlijk vol zaten. Volgens de Efteling-woordvoerster heeft de storing daar niets mee te maken. Het attractiepark heeft de hacker intussen uitgenodigd voor een gesprek.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be