Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Naturalis Biodiversity Center

Levensgevaarlijke dieren in museum Naturalis

16-10-2017, 14.25 uur

Een groep levensgevaarlijke dieren heeft haar intrek genomen in het bekende Leidse natuurmuseum Naturalis. De nieuwe tentoonstelling Gif staat volledig in het teken van dodelijke slangen, spinnen, kikkers, schorpioenen, de één nog giftiger dan de ander.

Bezoekers komen onder meer oog in oog te staan met vogelspinnen, een koningscobra en een gilamonster - een hagedissensoort. Omdat de dieren zo gevaarlijk zijn, heeft het museum het antigif voor verschillende slangen in huis moeten halen. Ook zijn er afspraken gemaakt met het Leids Medisch Centrum voor een eventueel ongeluk met een verzorger.

Bioloog Freek Vonk, zelf onderzoeker bij Naturalis, speelt de hoofdrol in de expositie. Hij vertelt over het nut en de noodzaak van gif. Zo wordt het gif van het gilamonster gebruikt om medicijnen te ontwikkelen. Er is ook een keerzijde: jaarlijks raken vijf miljoen mensen ernstig gewond door slangenbeten.

De dieren in Naturalis zijn afkomstig van een bedrijf uit Spanje. Een gespecialiseerde verzorger woont een jaar lang in Leiden om alles in goede banen te leiden. Normaal gesproken zijn in het museum alleen opgezette dieren te vinden.

Tickets voor Gif kosten 13,50 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen tot en met 17 jaar. De rest van het museum is wegens verbouwing gesloten.

Meer Naturalis Biodiversity Center
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be