Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wunderland Kalkar

Megafraudeur (81) leende geld voor pretpark

12-10-2017, 21.44 uur

Een bejaarde megafraudeur uit Limburg blijkt geld te hebben geleend voor de bouw van een Duits pretpark. De 81-jarige Herman van O., die ervan verdacht wordt voor 41 miljoen euro gefraudeerd te hebben, stak in de jaren negentig ook geld in attractiepark Wunderland Kalkar van de bekende ondernemer Hennie van der Most.

Dat melden dagblad de Gelderlander en De Telegraaf. Van O. werd dinsdag aangehouden, net als zijn 61-jarige vrouw Chun L. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen van grootschalige belastingontduiking en illegale financiering van projecten in meerdere landen.

Van der Most is verbaasd over de aanhouding. "Het is een supereerlijke man", reageert hij. "Hij maakte een goede indruk. Althans, dat vind ik. Zit hij nu in de gevangenis? Arme man." Inmiddels heeft opsporingsdienst FIOD beslag gelegd op de lening.

Voor Wunderland Kalkar werd een oude kernreactor omgebouwd tot een pretpark. Het park, dat eerder Kernwasser-Wunderland werd genoemd, opende in 1995.

Meer Wunderland Kalkar
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be