Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Attractie in Disneyland Paris vernieuwd

11-10-2017, 23.48 uur | Reacties

Eén van de attracties in Disneyland Paris is een stuk milieuvriendelijker geworden. Alle 85 karretjes van Autopia zijn sinds kort hybride. Ze kunnen zowel op benzine als op elektriciteit rijden.

Het ombouwen van de voertuigen begon al in 2015. Nu zijn alle wagentjes aangepast. Volgens Disneyland is dat een stuk veiliger voor medewerkers en beter voor het milieu. Dankzij een grote batterij is nu maar de helft van de brandstof nodig. Ook de CO2-uitstoot zou flink afgenomen zijn, net als de geluidsoverlast.

In Autopia maken bezoekers een rondrit door het futuristische themagebied Discoveryland. Hoewel de wagentjes vastzitten op een rails, kunnen passagiers wel zelf gas geven en sturen. Als de karretjes in de buurt van het station komen, zorgen sensors ervoor dat de elektrische modus automatisch wordt ingeschakeld.

Het was volgens Disney geen optie om de auto's volledig elektrisch te laten rijden. "Het kenmerkende geluid van benzinemotoren willen we niet verliezen", zei een projectmanager daar eerder over. "Dat is onderdeel van de charme van de attractie."

Meer Disneyland Paris
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be