Disneyland Paris

Attractie in Disneyland Paris vernieuwd

11-10-2017, 23.48 uur | Reacties

Eén van de attracties in Disneyland Paris is een stuk milieuvriendelijker geworden. Alle 85 karretjes van Autopia zijn sinds kort hybride. Ze kunnen zowel op benzine als op elektriciteit rijden.

Het ombouwen van de voertuigen begon al in 2015. Nu zijn alle wagentjes aangepast. Volgens Disneyland is dat een stuk veiliger voor medewerkers en beter voor het milieu. Dankzij een grote batterij is nu maar de helft van de brandstof nodig. Ook de CO2-uitstoot zou flink afgenomen zijn, net als de geluidsoverlast.


ZIE OOK: Benzineautootjes Disneyland Paris worden milieuvriendelijk

In Autopia maken bezoekers een rondrit door het futuristische themagebied Discoveryland. Hoewel de wagentjes vastzitten op een rails, kunnen passagiers wel zelf gas geven en sturen. Als de karretjes in de buurt van het station komen, zorgen sensors ervoor dat de elektrische modus automatisch wordt ingeschakeld.

Het was volgens Disney geen optie om de auto's volledig elektrisch te laten rijden. "Het kenmerkende geluid van benzinemotoren willen we niet verliezen", zei een projectmanager daar eerder over. "Dat is onderdeel van de charme van de attractie."

ZIE OOK: Disneyland Paris maakt stoomtrein milieuvriendelijker

Reacties