Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
This is Holland

Nieuwe attractie in Amsterdam: spectaculaire vliegsimulator geopend

12-10-2017, 14.21 uur

Een gloednieuwe vliegsimulator in Amsterdam geeft bezoekers het gevoel dat ze over Nederland heen vliegen. De nieuwe toeristische attractie This is Holland is vanaf vandaag geopend voor publiek. Looopings mocht op de allereerste openingsdag een vlucht maken in het immense 'flying theatre'.

Een bezoek aan This is Holland bestaat uit vier verschillende showelementen. In een eerste voorshow, gepresenteerd door acteur Peter Lusse, ervaren bezoekers de historie van Nederland. Een tweede voorshow toont een digitale landkaart waarop de 22 plekken uit de vliegroute verschijnen. Daarna volgt de simulator zelf.

Voor 'The Flight Experience' werd 32 uur aan beeldmateriaal teruggebracht tot een attractie van bijna negen minuten. Bezoekers nemen plaats in een gondel die boven een gigantisch bolvormig scherm komt te hangen. Passagiers kunnen hun handen en voeten tijdens de vlucht vrij laten bungelen, terwijl ze spectaculaire luchtbeelden zien van belangrijke plekken in Nederland.

Interactief
Er wordt gebruikgemaakt van geur-, wind- en neveleffecten. Per keer kunnen veertig personen een ritje maken. Na afloop komen bezoekers terecht in de interactieve Holland Lounge, waar ze achtergrondinformatie krijgen over de locaties uit de film.

De attractie werd gebouwd door de Taiwanese firma Brogent Technologies, in samenwerking met de Nederlandse fabrikant Vekoma. Voor de showelementen werd de Leisure Expert Group uit Almere ingeschakeld. De regie was in handen van Dennis Bots. Efteling-componist René Merkelbach is verantwoordelijk voor de soundtrack, die werd opgenomen in de Belgische Galaxy Studios.

Disney
Het afgelopen jaar openden vergelijkbare rides in het Franse pretpark Futuroscope (L'Extraordinaire Voyage), het Spaanse pretpark Ferrari Land (Flying Dreams) en het Duitse pretpark Europa-Park (Voletarium). Het concept werd wereldwijd bekend dankzij de attractie Soarin' in Disney-resorts in Californië en Florida. Een tijdje terug had de Efteling nog interesse in het systeem.

This is Holland was oorspronkelijk een initiatief van ondernemers Marc Koerts en Daan de Kruijk, de bedenkers van het geflopte overdekte pretpark Yumble in Roermond. Nadat dat project in 2015 failliet ging, werd de in aanbouw zijnde simulator in Amsterdam overgenomen door vastgoedbedrijven Busoco en Nedstede. De totale investering bedraagt bijna 20 miljoen euro.

Tickets
This is Holland is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Een bezoek duurt in totaal ongeveer een uur. Tickets kosten 16,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 7 euro minder. De simulator is niet geschikt voor zwangere vrouwen en personen kleiner dan 1.02 meter.











Meer This is Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be