Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pakawi Park

Minister grijpt in: Belgische dierentuin moet onmiddellijk sluiten

11-10-2017, 12.01 uur

Een grote dierentuin in België moet onmiddellijk de poorten sluiten. Ben Weyts, de Vlaamse minister van Dierenwelzijn, heeft besloten om de vergunning voor de Olmense Zoo per direct in te trekken. Volgens hem lapt het park de regels rond dierenwelzijn al tien jaar lang aan zijn laars.

Zo kunnen wilde dieren er niet schuilen voor de regen en worden uitwerpselen onvoldoende opgeruimd. In voederbakken werden rottende eendagskuikens aangetroffen. Een luipaardwelp werd weggehaald bij zijn moeder en in een stalen kooi zonder beschutting geplaatst.

Een terugkerend probleem is dat er te veel dieren worden gehouden en gekweekt. Dat leidt volgens de minister tot ruimtegebrek. Ondanks veel waarschuwingen en boetes kwam er geen structurele verandering.

"Wie niet horen wil, moet voelen", laat Weyts weten aan Belgische media. De familie Verheyen, die het park uitbaat, heeft zestig dagen de tijd om beroep aan te tekenen bij de Raad van State. Weyts: "Maar wat mij betreft is deze beslissing definitief." In dat geval moet voor alle dieren een nieuw onderkomen worden gezocht.

De Olmense Zoo is de op twee na grootste dierentuin van Vlaanderen, na Zoo Antwerpen en Planckendael. Er wonen onder meer olifanten, giraffen, tijgers, beren, leeuwen, jachtluipaarden, panters, hyena's, wolven, chimpansees, zebra's, roofvogels en reptielen.

De dierentuin, jaarlijks goed voor zo'n 200.000 bezoekers, opende in 1980. Op de officiële website en social media-kanalen van het park is nog niets te vinden over de sluiting. Er kunnen zelfs nog kaarten worden besteld. "De Olmense Zoo is alle dagen open vanaf 10.00 tot 18.00 uur", staat prominent op de homepage.













Meer Pakawi Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be