Walibi Holland

Bezorgde moeder vindt Walibi's Halloween-mascotte Eddie de Clown te eng

11-10-2017, 16:23 uur | Reacties

Eddie de Clown, de mascotte van de Halloween Fright Nights in Walibi Holland, is veel te eng voor kleine kinderen. Dat vindt Tjitske van der Maaten uit Zwolle. De bezorgde moeder zag onlangs reclameposters met de bekende horrorclown hangen in een winkelcentrum.

"Ik vind het niet kunnen dat er horrorachtige Halloween-posters in winkelcentra worden gehangen", schrijft Van der Maaten op een klachtensite. "Ik liep er vandaag met mijn 2,5 jaar oude dochter langs. Ik vind het afschuwelijk dat zij zulke beelden onder ogen krijgt! Ik ben pas tevreden als de posters van alle plekken waar kinderen komen worden weggehaald."

ZIE OOK: Foto's: Eddie de Clown steelt de show tijdens Fright Nights in Walibi

De geschrokken vrouw heeft inmiddels ook een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie en bij winkelketen Primera, waar de posters hingen. "Ik was zo boos dat dat zomaar kan, een horrorclown op ooghoogte van de buggy", meldt ze op haar Facebook-pagina.

Ze krijgt veel bijval van haar Facebook-vrienden. "Echt niet normaal wat onze kinderen soms te zien krijgen", jammert Hilda Zijlstra. "Maak een petitie voor verwijdering!", suggereert Lipkje Visser. "Ze denken dat tegenwoordig alles maar moet kunnen", reageert Janno van Petegem. "Terecht!", vindt Bernard Terlouw. "Wat gruwelijk."

Overigens heeft de dochter van de klagende vrouw de poster zelf niet onder ogen gekregen. "Joanne heeft hem volgens mij niet gezien gelukkig."

Eddie de Clown is al elf jaar het gezicht van Walibi's Halloween-evenement. Dit jaar heeft hij voor het eerst zijn eigen themagebied. De sadistische grappenmaker staat bekend om bloederige taferelen en grove opmerkingen, maar hij heeft ook een gevoelige kant.

ZIE OOK: De gevoelige kant van Walibi's Halloween-mascotte Eddie de Clown

Reacties