Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen dumpt honderden flyers in fietsenstalling

12-10-2017, 12:53 uur | Reacties

Honderden fietsen in Tilburg zijn de afgelopen dagen ongevraagd voorzien van reclameflyers van Safaripark Beekse Bergen. Het leek de Brabantse dierentuin een leuk idee om kartonnen flyers te bevestigen aan fietsen in de stalling bij treinstation Tilburg. Maar omdat veel reizigers niet gediend zijn van de reclame-uitingen, belanden de meeste flyers als zwerfafval op straat.

Opvallend genoeg laat het dierenpark zelf geen kans onbenut om te vermelden wat er allemaal gedaan wordt tégen milieuvervuiling. Zo ondersteunt Beekse Bergen de Plastic Soup Foundation, rijden Safaribussen op speciale duurzame brandstof en wordt er in keukens van restaurants uitsluitend gebruikgemaakt van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Bovendien wordt hout, ijzer, puin en plastic afval in het park netjes gescheiden.

ZIE OOK: Oeps: hele stad onder de confetti na feestje in pretpark

De merkwaardige marketingactie in Tilburg is duidelijk een stuk minder goed voor het milieu. "Het leek onze manager een ludieke, sympathieke actie om aandacht te vragen voor onze leeuwenwelpjes", vertelt een woordvoerster van Beekse Bergen aan Looopings. In verschillende steden is het ophangen van fietsreclames verboden. "Maar we hebben ze alleen in Tilburg opgehangen, niet in heel Nederland."

De voorlichtster noemt het "heel jammer" dat veel flyers op straat en in planten belanden. "Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wij gingen ervan uit dat mensen ze in de prullenbak zouden gooien als ze er niet in geïnteresseerd zijn. Wij zien dat als ieders eigen verantwoordelijkheid."

ZIE OOK: Oeps: milieuvriendelijke safaritrucks in Wildlands Emmen rijden op 'vieze' diesel

Reacties