Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen dumpt honderden flyers in fietsenstalling

12-10-2017, 12.53 uur

Honderden fietsen in Tilburg zijn de afgelopen dagen ongevraagd voorzien van reclameflyers van Safaripark Beekse Bergen. Het leek de Brabantse dierentuin een leuk idee om kartonnen flyers te bevestigen aan fietsen in de stalling bij treinstation Tilburg. Maar omdat veel reizigers niet gediend zijn van de reclame-uitingen, belanden de meeste flyers als zwerfafval op straat.

Opvallend genoeg laat het dierenpark zelf geen kans onbenut om te vermelden wat er allemaal gedaan wordt tégen milieuvervuiling. Zo ondersteunt Beekse Bergen de Plastic Soup Foundation, rijden Safaribussen op speciale duurzame brandstof en wordt er in keukens van restaurants uitsluitend gebruikgemaakt van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Bovendien wordt hout, ijzer, puin en plastic afval in het park netjes gescheiden.

De merkwaardige marketingactie in Tilburg is duidelijk een stuk minder goed voor het milieu. "Het leek onze manager een ludieke, sympathieke actie om aandacht te vragen voor onze leeuwenwelpjes", vertelt een woordvoerster van Beekse Bergen aan Looopings. In verschillende steden is het ophangen van fietsreclames verboden. "Maar we hebben ze alleen in Tilburg opgehangen, niet in heel Nederland."

De voorlichtster noemt het "heel jammer" dat veel flyers op straat en in planten belanden. "Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wij gingen ervan uit dat mensen ze in de prullenbak zouden gooien als ze er niet in geïnteresseerd zijn. Wij zien dat als ieders eigen verantwoordelijkheid."





Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be