Efteling

Onbeperkt in Efteling-achtbaan Python dankzij hack

09-10-2017, 14.45 uur | ReactiesFoto: Björn Wanten

Een hacker beweert het nieuwe Boarding Pass-systeem van de Efteling gekraakt te hebben. Efteling-bezoekers moeten een plek in de Python tegenwoordig vooraf reserveren. Ze kunnen een tijdslot naar keuze selecteren met behulp van de officiële Efteling-app. Ontwikkelaar Jan van Kampen zegt een manier bedacht te hebben om het systeem te omzeilen.

De hacker liet zijn eigen software los op de app van de Efteling. Vervolgens bouwde hij een website waarmee hij zelf een QR-code kan genereren. "Nu kan ik wanneer ik wil in de achtbaan, ongeacht of er nog kaarten zijn of niet en ongeacht of ik het afgelopen kwartier al vijf keer ben geweest." Normaal zitten er restricties aan het systeem.


ZIE OOK: Zo werkt de nieuwe Boarding Pass van de Efteling

Van Kampen wil het experiment van de Efteling naar eigen zeggen "niet verpesten". "Want het is wel innovatief en daar ben ik een voorstander van." Daarom laat hij alleen geselecteerde proefpersonen toe op zijn website. "Als ze een goede reden hebben. Ik ga het niet openstellen voor iedereen."

De Efteling zegt het jammer te vinden dat het systeem gehackt is. "Aan de ene kant goed dat er fans zijn die ons scherp houden, aan de andere kant jammer dat andere gasten hier eigenlijk de dupe van zijn", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "We lanceren zo'n systeem niet om te testen of het veilig is, maar om een nieuwe manier van wachten te onderzoeken. Het liefst besteden we dáár onze tijd en aandacht aan."

Hacker Van Kampen denkt niet dat het lek snel gedicht gaat worden. "Aangezien mijn resultaten niet openbaar zijn, kan de Efteling dit niet eenvoudig oplossen. De omzeiling is praktisch onzichtbaar voor de Efteling."

ZIE OOK: Efteling-app gehackt: bezoekers kunnen zelf show starten

Reacties