Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Minister: 'Pretparken moeten korting geven bij gesloten attracties'

04-10-2017, 12.50 uur

Attractieparken moeten korting geven op de entreeprijs als meerdere attracties langdurig gesloten zijn door technische storingen of onderhoud. Dat vindt de Belgische minister Kris Peeters (Werk, Economie en Consumenten), vertelde hij vandaag in radioprogramma De Inspecteur op Radio 2.

"Wanneer een familie met kinderen naar een pretpark gaat, gaat men ervan uit dat alle attracties beproefd kunnen worden", aldus Peeters. Veel parken geven een kortingskaartje als er attracties dicht zijn. "Dat vind ik een beetje mager. Soms is het niet mogelijk om op een andere datum terug te komen."

De minister pleit ook voor duidelijkere communicatie. "De consument kan beter geïnformeerd worden over de beschikbaarheid van attracties op het moment dat hij tickets aanschaft." Hij wil binnenkort met alle Belgische attractieparken rond de tafel om een gezamenlijk compensatiebeleid af te spreken.

Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof is het niet met de minister eens. Op de websites van de Plopsa-parken wordt nu al aangegeven welke attracties op de dag van een bezoek gesloten zullen zijn. "En het is niet zo dat wij de entreeprijs per se laten stijgen als we een nieuwe attractie openen."

Bovendien wil het sluiten van attracties niet altijd zeggen dat een dagje uit in het water valt, weet Van den Kerkhof. "Als er twee attracties in Plopsaland De Panne niet operationeel zijn, zijn er 51 attracties wel gewoon geopend. Ik vind een kortingsbon dan een gepaste compensatie."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be