Parc Spirou Provence

'Opening van nieuw Frans pretpark in 2018'

07-10-2017, 13:06 uur | Reacties

De opening van een nieuw pretpark in Frankrijk vindt in 2018 plaats. Dat zeggen de initiatiefnemers van Parc Spirou, een attractiepark dat helemaal in het teken staat van stripfiguren als Robbedoes, Marsupilami en Lucky Luke. Er komen onder meer drie achtbanen van de Duitse fabrikant Zierer.

Daarnaast levert de Britse firma Simworx drie simulator-achtige attracties: een 'immersive tunnel', een 'stargazer motion theatre' en een darkride van het type 'advanced guidance vehicle'. Alle rides draaien om bekende stripfiguren.


ZIE OOK: 'Bouw van nieuw stripfiguren-pretpark begint in mei'

"Dit nieuwe park is voor ons een mooie gelegenheid om onze expertise aan de rest van de wereld te laten zien", zegt Simworx-directeur Terry Monkton in een verklaring. "Vooral naar de darkride - een wereldprimeur - kijken we reikhalzend uit."

Parc Spirou, gelegen in de buurt van de Zuid-Franse stad Avignon, krijgt in totaal zo'n vijftien attracties. De bouwwerkzaamheden zijn al een tijdje bezig.ZIE OOK: Veel wantrouwen over plannen voor nieuw Frans pretpark: 'Volkomen onrealistisch'

Reacties