Walibi Holland

Walibi Holland: 'Below is ons ziekste Halloween-spookhuis ooit'

30-09-2017, 10:32 uur | Reacties

Wie durft er nog in Walibi's nieuwe halloweenspookhuis Below? Volgens Walibi Holland is de horrorattractie de ziekste halloweenervaring die het pretpark ooit heeft neergezet. In Below moeten bezoekers in kleine groepjes hun weg zien te vinden door een duister riool.

"Below is in alle opzichten zieker dan wat we ooit hebben gedaan", vertelt entertainmentmanager Bianca Leemrijse aan Looopings. "We hebben de lat gigantisch hoog gelegd op het gebied van realistische decoraties. Bezoekers moeten echt het idee krijgen dat ze zich daadwerkelijk in een ondergronds gangenstelsel bevinden."


ZIE OOK: Bezoekers halloween-spookhuis Walibi Holland moeten door water lopen

Deelnemers krijgen de opdracht om onder leiding van een gids een ongedierteplaag te bestrijden. Dat loopt uiteraard fout af. Omdat gasten ook dwars door het water moeten lopen, dragen ze verplicht speciale pakken. Persoonlijke bezittingen laten ze achter.

"We wilden al vanaf het begin iets doen met water", aldus Leemrijse. "Daar past een rioolthema perfect bij."

Below is geen normaal spookhuis, benadrukt de manager. "Het is vele malen exclusiever en intensiever. Normaal gesproken weet je dat je door gangetjes in een gebouw heen loopt. Dit is een totaal andere wereld. Je raakt je gevoel van oriëntatie volledig kwijt."

Vanaf zaterdag 7 oktober is de halloweenattractie open voor bezoekers. Vanwege de exclusiviteit en lage capaciteit kost een kaartje 15 euro per persoon. Leemrijse: "Ik ben heel erg benieuwd hoeveel mensen de volledige route durven af te maken."

ZIE OOK: Walibi introduceert nieuw spookhuis tijdens Halloween Fright Nights

Reacties