Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland: 'Below is ons ziekste halloweenspookhuis ooit'

30-09-2017, 10.32 uur

Wie durft er nog in Walibi's nieuwe halloweenspookhuis Below? Volgens Walibi Holland is de horrorattractie de ziekste halloween-ervaring die het pretpark ooit heeft neergezet. In Below moeten bezoekers in kleine groepjes hun weg zien te vinden door een duister riool.

"Below is in alle opzichten zieker dan wat we ooit hebben gedaan", vertelt entertainmentmanager Bianca Leemrijse aan Looopings. "We hebben de lat gigantisch hoog gelegd op het gebied van realistische decoraties. Bezoekers moeten echt het idee krijgen dat ze zich daadwerkelijk in een ondergronds gangenstelsel bevinden."

Deelnemers krijgen de opdracht om onder leiding van een gids een ongedierteplaag te bestrijden. Dat loopt uiteraard fout af. Omdat gasten ook dwars door het water moeten lopen, dragen ze verplicht speciale pakken. Persoonlijke bezittingen laten ze achter.

"We wilden al vanaf het begin iets doen met water", aldus Leemrijse. "Daar past een rioolthema perfect bij."

Below is geen normaal spookhuis, benadrukt de manager. "Het is vele malen exclusiever en intensiever. Normaal gesproken weet je dat je door gangetjes in een gebouw heen loopt. Dit is een totaal andere wereld. Je raakt je gevoel van oriëntatie volledig kwijt."

Vanaf zaterdag 7 oktober is de halloweenattractie open voor bezoekers. Vanwege de exclusiviteit en lage capaciteit kost een kaartje 15 euro per persoon. Leemrijse: "Ik ben heel erg benieuwd hoeveel mensen de volledige route durven af te maken."

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be